Sluit u uw apotheek aan bij de snelst groeiende apotheek bezorgdienst van Nederland?

Wij zijn uw partner voor alles van maatwerk tot geheel of gedeeltelijk uitbesteden. Wij laten ons dan ook graag uitdagen om voor uw situatie de beste oplossing te creëren. Of het nu gaat om de bezorging van medicatierollen, herhaalservice, weekendbezorging of instellingsritten: Packbirds doet het.

Gedeeltelijke ontzorging

Wilt u nog wel uw eigen bezorgers in dienst houden maar toch enkele dagen per week ontzorgt worden? Gedeeltelijke ontzorging kan voor u de oplossing zijn en is erg geschikt om bijvoorbeeld de risico’s van piekdrukte te voorkomen. Zo kunnen wij uw apotheek bijvoorbeeld ondersteunen bij de bezorging van baxters, herhaalservice, instellingsleveringen, leveringen van incontinentiematerialen en spoedritten.

Volledige ontzorging

In het geval van volledige ontzorging kunt u al uw bezorgwerkzaamheden uitbesteden aan Packbirds. Bij deze optie betaalt u de laagste prijs per pakket dankzij onze vaste, dagelijkse inzet. Als u kiest voor volledige ontzorging dan zult u behalve besparen op bezorgkosten ook de carbon footprint van uw apotheek verbeteren en afscheid kunnen nemen van het roosterbeheer inclusief het oplossen van uitval.

Tijdelijke ontzorging

Bent u op zoek naar een tijdelijke vervanger voor uw bezorger? Of zoekt u ondersteuning tijdens piekdrukte? Wij staan u graag tijdelijk bij met ons groene peloton. Tijdelijke ontzorging is zeer geschikt om het effect van piekdrukte in uw apotheek te beheersen maar ook om bijvoorbeeld een collega te vervangen.

Cliëntgerichte zorglogistiek

Wij (be)zorgen aan huis

Onze dienstverlening is toegespitst op de kwaliteitseisen van apothekers. Hiervoor hebben wij geïnvesteerd in een portal voor onze opdrachtgevers, track-and-trace communicatie met ontvangers en een speciaal ontwikkelde koeriersapp zodat de levering altijd volgens instructie en met uitgebreide verslaglegging wordt uitgevoerd. Behalve het bezorgen van medicatie leent onze dienstverlening zich ook uitermate goed voor het bezorgen en installeren van hulpmiddelen bij de mensen thuis. Als u op zoek naar een partij die dit volgens de hoogste kwaliteitseisen kan uitvoeren dan komen wij graag met u in gesprek. 

Baxterbezorging

De bezorging van baxters zorgt voor veel apotheken voor een piekbelasting. Daarbij kenmerkt het zich bij de ene apotheek meer als bij de andere apotheek als een precair proces met tijdsdruk. 

Herhaalservice

Zoekt u ondersteuning voor het bezorgen van de herhaalmedicatie dan bent u bij Packbirds op het juiste adres. 

Weekendbezorging

Packbirds bezorgt ook in het weekend en helpt apotheken op deze manier met piekdrukte te voorkomen en de servicegraad naar patiënten te verhogen. 

Trots op onze klanten

Wij bezorgen o.a. voor

Wij ontwikkelen

Uw cliënt is steeds meer gewend. Same-day delivery, de bezorger volgen, het tijdvak wijzigen. Wij zorgen ervoor dat u uw cliënt de ervaring kunt geven die zij gewend zijn van Coolblue en Picnic.

Wij ontzorgen

Het bijhouden van het rooster, het inkloppen van de uren, de brandstofbonnen. Allemaal van verleden tijd. Met Packbirds kiest u voor ontzorging. Wij groeien mee met uw apotheek.

Wij besparen

Met onze bezorgtarieven heeft u altijd vooraf inzicht in de bezorgkosten. Voor bijna al onze klanten realiseren wij binnen korte tijd een tot wel 30% lagere gemiddelde pakketprijs

Wij versterken

Met Packbirds kunt u rekenen op kostenbesparing, een continue servicegraad en een partner die klaarstaat om uw bezorging naar een hoger plan te tillen.

Het groene peloton

Uw bezorgdienst en het milieu

De bezorgers van Packbirds fietsen op speciaal voor medicatiebezorging uitgeruste elektrische bezorgfietsen die in veel gevallen een dieselbus vervangen. Daarmee is het haalbaar om 1.000kg CO2 uitstoot per jaar en per apotheek te besparen. 

Soms komt het voor dat een fiets niet het geschikte middel is. Dat is geen probleem. In dat geval vinden wij altijd een duurzaam alternatief.

Vincent Hubert - Apotheek Huis te Lande

Wij ervaren de samenwerking met Packbirds als heel prettig. Dankzij hun geavanceerde track-and-trace systeem weten onze cliënten altijd wanneer de bezorger komt en kunnen zij zelfs een ander bezorgmoment kiezen.

Veel gestelde vragen

Bezorgt Packbirds alleen maar per fiets?

Nee, dat is volledig afhankelijk van de inzet bij onze klanten. In eerste instantie wordt beoordeeld of wij de opdracht kunnen uitvoeren met onze fietskoeriers. Als dat niet zo is dan kiezen wij voor ander passend duurzaam vervoer. 

Fietskoeriers fietsen niet zo ver, toch?

Zoals bij iedere inzet wordt ook bij fietskoeriers een bezorggebied besloten. Patiënten wonen gemiddeld op 1.2 kilometer afstand van de apotheek. In grootstedelijke gebieden is deze afstand aanzienlijk korter. De fietskoeriers van Packbirds kunnen zo nodig overal binnen een straal van vijf kilometer bezorgen. De ervaring leert ons dan ook dat veel apothekers verrast zijn door het grote bezorggebied van de fietskoeriers en hierin doorgaans weinig verschil merken met bezorging door autokoeriers. 

Kunnen jullie onze koelkastartikelen GDP-proof vervoeren?

Wij kunnen uw koelmedicatie onder de juiste omstandigheden bezorgen met temperatuurlogging en in lijn met de huidige GDP (Good Distribution Practice) wetgeving. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen via onze klantenservice.