Medicatie bezorgen is onze expertise

Packbirds is geboren vanuit jarenlange ervaring met medicijnen bezorgen binnen de apotheekomgeving en de behoefte om dit beter te doen voor zowel de apotheek als de cliënt. Samen met ons grote team van collega’s spannen wij ons dagelijks in om honderdduizenden medicijngebruikers in heel Nederland een dienst te bewijzen. Dit doen wij bijna allemaal op de fiets, in weer en wind. Een keuze voor Packbirds is een keuze voor ontzorging, kwaliteit, continue serviceverbetering en vaak aanzienlijke besparingen.  

Gedeeltelijke ontzorging

Wilt u enkele dagen per week ontzorgt worden? Gedeeltelijke ontzorging kan voor u de oplossing zijn en is erg geschikt om bijvoorbeeld de risico’s van piekdrukte te voorkomen.

Tijdelijke ontzorging

Bent u op zoek naar een tijdelijke vervanger voor uw bezorger? Of zoekt u ondersteuning tijdens piekdrukte? Wij staan u graag tijdelijk bij met ons groene peloton.

Volledige ontzorging

In het geval van volledige ontzorging kunt u al uw bezorgwerkzaamheden uitbesteden aan Packbirds. Bij deze optie betaalt u de laagste prijs per pakket.

Wat doen wij

Kwaliteit op 1

Voor Packbirds geldt: de kwaliteit voor onze klant staat bovenaan. Vanuit die gedachte maken wij voortdurend beslissingen over al onze bedrijfsprocessen. Helpt het onze klant? Dan doen we het. Dit bouwen wij in. Zo voeren wij regelmatig steekproeven uit en kiezen wij ervoor om onze fietskoeriers een vast uurloon te betalen. Wij vinden het namelijk van belang dat een bezorger de benodigde tijd heeft om de medicijnen zorgvuldig en met een glimlach af te leveren. 

Onze cultuur

Onze bedrijfscultuur is informeel met een sterk groepsgevoel. Wij leren met en van elkaar. Wij geven elkaar een zetje in de rug en houden elkaar scherp. Ons doel is om iedere dag een beetje beter te worden.  

Onze missie

Onze missie is om met ons slimme, groene en kostenbesparende bezorgproces onze klanten meer tijd te geven voor farmaceutische zorg. Wij geloven dat dit niet stopt bij het leveren van een bezorger. Wij investeren daarom voortdurend in innovatieve oplossingen waarmee wij de lat hoger plaatsen als het gaat om kwaliteit en servicegraad. 

“Wij kijken naar de best practices van last-mile pioniers buiten de farmacie en investeren zodanig dat onze klanten hun medicatiebezorging op een hoger niveau kunnen inrichten dan de gebruikelijke maatstaven”  

Het groene peloton

Apotheek bezorging gaat groen

Als fietskoerier leveren wij onze bijdrage aan de vermindering van verkeersdruk in de stad. Bijna al onze klanten hebben hun CO2-voetafdruk dan ook aanzienlijk verminderd. Niet zo gek want voor een gemiddelde apotheek leggen wij al snel 7.000 fietskilometers per jaar af. Een besparing van meer dan 1.000 kilo CO2 per apotheek is daarmee niet ongebruikelijk. Door met Packbirds te werken leveren onze klanten een mooie bijdrage aan de leefomgeving die zij met hun cliënten delen. Wij fietsen letterlijk de omgeving schoner en gezonder.   

Trots op onze klanten

Wij bezorgen o.a. voor

Baxterbezorging

De bezorging van baxters zorgt voor veel apotheken voor een piekbelasting. Daarbij kenmerkt het zich bij de ene apotheek meer als bij de andere apotheek als een precair proces met tijdsdruk. 

Herhaalservice

Zoekt u ondersteuning voor het bezorgen van de herhaalmedicatie dan bent u bij Packbirds op het juiste adres. 

Weekendbezorging

Packbirds bezorgt ook in het weekend en helpt apotheken op deze manier met piekdrukte te voorkomen en de servicegraad naar patiënten te verhogen. 

Vincent Hubert - Apotheek Huis te Lande

Wij ervaren de samenwerking met Packbirds als heel prettig. Dankzij hun geavanceerde track-and-trace systeem weten onze cliënten altijd wanneer de bezorger komt en kunnen zij zelfs een ander bezorgmoment kiezen.

Wij ontwikkelen

Uw cliënt is steeds meer gewend. Same-day delivery, de bezorger volgen, het tijdvak wijzigen. Wij zorgen ervoor dat u uw cliënt de ervaring kunt geven die zij gewend zijn van Coolblue en Picnic.

Wij ontzorgen

Het bijhouden van het rooster, het inkloppen van de uren, de brandstofbonnen. Allemaal van verleden tijd. Met Packbirds kiest u voor ontzorging. Wij groeien mee met uw apotheek.

Wij besparen

Met onze bezorgtarieven heeft u altijd vooraf inzicht in de bezorgkosten. Voor bijna al onze klanten realiseren wij binnen korte tijd een tot wel 30% lagere gemiddelde pakketprijs

Wij versterken

Met Packbirds kunt u rekenen op kostenbesparing, een continue servicegraad en een partner die klaarstaat om uw bezorging naar een hoger plan te tillen.